Lavanta Yağının Faydaları | Çiçek ve BitkiÇiçek ve Bitki

20

Ocak
2018

Lavanta Yağının Faydaları

Yazar: cicekvebitki  |  Kategori: Bitki Yağları  |  Yorum: Yok   |  

Lavanta mucizevi bir bitkidir. Lavantadan elde edilen yağ birçok konuda faydalı olmakta cilt bakımından uykusuzluğa kadar birçok soruna çözüm olabilmektedir. Kozmetik sanayide çok kullanılan lavanta yağına olan talep oldukça fazladır.

Lavanta yağı cilt bakımında nemlendirici olarak kullanılır. Ayrıca yağlı bir cildiniz varsa lavanta yağı yağlı ciltler için de kullanılabilir. Ayrıca kırışıklıklar için de kullanılır. Kırışıklıkları azaltıcı etkisi vardır. Vücut tarafından kolay emilebilen özelliğe sahiptir. Ayrıca yaz aylarında güneş yanıklarında da kullanabilirsiniz.

lavanta

Lavanta Yağı

Uyku problemi olanlar için de lavanta yağı iyi gelmektedir. Uyku sorunu yaşıyorsanız lavanta yağını yastığınıza bir damla olacak şekilde damlatın daha rahat bir uyku çekeceğinizi göreceksiniz. Ayrıca rahatlama açısından lavanta yağını kulak arkası veya boynunuza masaj yaparak yedirirseniz hem rahatlayacaksınız hem de doğal parfüm olarak kullanabileceksiniz.

Bit gibi haşerelerden kurtulmak için de lavanta yağı kullanılabilir. Saç dökülmelerinde de etkilidir.

Mide bulantınız varsa lavanta yağını koklayarak hafifletebilirsiniz.

Ayrıca herhangi bir yerinizi incittiğiniz veya burktuğunuz zaman lavanta yağıyla o bölgeye masaj yapın. Ardından bir bez yardımıyla sarın ve ısıtın. Ağrılarınızın azaldığını ve iyi geldiğini hissedeceksiniz.



yorumlar:

Hiç Yorum Yapılmamış!

yorum yapmak ister misin?



Tm Haklar Sakldr - Çiçek ve Bitki
Yazlar kaynak belirtilmeden kullanlamaz.

Hobiler Hobiler